Про бібліотеку

Науково-технічна бібліотека Національного авіаційного університету (НТБ НАУ) є однією з найбільших бібліотек ВНЗ м. Києва та найбільшою в галузі цивільної авіації України.

Була створена у 1933 р. на базі факультетських бібліотек вузу. Фонди налічують понад два мільйони видань з різних галузей знань, науки та культури. Видання авіаційної тематики з фонду бібліотеки є найбільш повним зібранням в Україні. Бібліотека має назву науково-технічної, але за змістом фонду та характером довідково-інформаційної роботи її можна назвати бібліотекою універсального профілю.

Багатствами бібліотеки користуються близько 17 тисяч читачів, віддалених користувачів та абонентів міжбібліотечного абонемента. За один рік її відвідують понад 700 тисяч користувачів, а кількість виданої їм літератури перевищує 1,3 млн примірників.

Бібліотека розміщується в окремому приміщенні, займає площу 6,9 тисячі квадратних метрів. До послуг читачів - 6 абонементів та 10 читальних залів, електронний каталог на літературу, яка надходить до бібліотеки з 1994 року, електронна база аналітичних матеріалів з періодики та довідково-пошуковий апарат у картковому вигляді.

Науково-технічна бібліотека є місцем зустрічей студентів з науковцями, діячами літератури та мистецтва, ветеранами. Тут проводяться читацькі конференції, літературно-тематичні вечори, усні журнали, бібліографічні огляди.




Питання, що часто задаються

Відповідь

Наша адреса:

Науково-технічна бібліотека Національного авіаційного університету

м. Київ, пр-т. Любомира Гузара, 1 (корп. 8Б)

03058

Відповідь

Бібліотека працює:

Понеділок – четвер: 800 – 1700

П`ятниця: 800 – 1600

Субота, неділя – вихідні